Nyitómise és egyházmegyei Veni Sancte

Amire már évek óta készültünk, amiért sokat imádkoztunk, végre megvalósult: elérkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hete. Pedagógusaink a 3-8. évfolyamos diákokat kísérve részt vettek az ünnepélyes megnyitó misén a Hősök terén. Különleges élmény volt látni az elsőáldozók, a fiatalabb és idősebb hívők sokaságát, a papokat és püspököket, részt venni a közös liturgiában. Reméljük, hogy a ránk áradó kegyelem áthatja egész tanévünket, és kiterjed iskolánk minden családjára.

 

Készület

Miért jó tempolomba járni? – tettük fel a kérdést a készület részeként a legkisebbeknek, ők pedig sorra megfogalmazták gondolataikat. Ebből most néhányat idézünk:

– „Azért mert Istennel tudunk beszélgetni.”

– „Érzi Isten, hogy foglalkoznak vele.”

– „Mert szépek az énekek.”

– „Szeretem hallgatni, amit a pap bácsi mond.”

– „Ott találkozhatok Jézussal és a barátaimmal. És jó ministrálni.”

– „Lehet az Istennel találkozni és együtt imádkozni.”

A készület részeként diákjaink minden osztályban hittanórákon rajzokat készítettek arról, mit jelent számukra az Oltáriszentség, szentmise, templom. A rajzokból kiállítás látható az iskola aulájában, amelyet lejjebb görgetve megnézhetnek. Az aulában kirakva különböző tárgyak, képek hívják fel a figyelmünket arra, hogy ne feledkezzünk meg a hétköznapokon sem arról, hogy az Oltáriszentségben az iskola kápolnájában is találkozhatunk Jézussal.

 

Részvétel az ünnepi zárómisén

Pedagógusaink és családjaink egy nagy közösségként mentek el a Ferenc pápa által celebrált Statio Orbis zárómisére. Felemelő érzés volt ott állni a sokaságban, együtt részt venni, imádkozni és áldozni. Sokáig visszhangoznak még bennünk a Szentatya buzdító szavai és imádságának zárása: „veletek és értetek mondom: Isten áldd meg a magyart!”

 

Tovább visszük a kongresszus szellemiségét

Minden családot szeretettel biztatunk, hogy vegyenek részt a kongresszus programjain a hét folyamán. A záró szentmisét Ferenc pápa fogja tartani, ezen a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola szintén közösségként vesz részt.

Tovább visszüka kongresszus szellemiségét, iskolai kápolnánkban Jézus a jövőben is hív és vár bennünket az osztálymisékre és a szentséglátogatásokra is. Szerezzünk örömet Neki azzal, hogy gyakran köszöntjük Őt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

 

Képgaléria