A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskolában heti 1 órában folyik néptánc oktatás a mindennapi testnevelés keretein belül. Eleinte csak az alsó évfolyamokon, ám a nagy lelkesedésre való tekintettel először ötödik, majd a hatodik évfolyamig bővítette ki az iskola vezetősége az oktatást. Néptánc órákon a gyerekek megismerkedhetnek a Magyar népi kultúra gazdag világával és bepillantást nyerhetnek a tánclépések mellet a népdalokba és népszokásokba is. A gyerekek év végére színvonalas, színpad képes produkciót tudnak bemutatni, amit a szülők valamelyik iskolai rendezvény keretein belül tekinthetnek meg. 2011. óta Gorácz József tanítja néptáncra a gyerekeket, aki a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója is egyben.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a heti 1 órarendi óra meghozza a kedvét a komolyabb tánctanuláshoz, lehetőségük van a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskolában is tanulni, hiszen a Szent Lőrinc Iskola a Tébláb AMI kiemelt telephelye a XVIII. kerületben. A külön néptánc oktatás pár évvel ezelőtt 10 fő körüli létszámmal indult, mely rövid időn belül jelentősen megnőtt.  Jelenleg több mint 120 fős lelkes táncoslábú gyermek tanul a Tébláb szárnyai alatt ezen a telephelyen. Ezeket a délutáni foglalkozásokat a Tébláb Művészeti Iskola szakképzett tánctanárai tartják, előképzőben heti kettő, a felsőbb évfolyamokban heti 4 órában. A tanév bemutató vizsgával zárul, az éves munka eredményéről hivatalos iskolai bizonyítványt kapnak a diákok. (Bővebb infó: www.teblab.hu)

Jelenleg a Szent Lőrincben működő Téblábos csoportok: Galagonya Csoport, Kankalin csoport, Csurgó csoport, Kabóca Csoport, Dödölle csoport, Cinege csoport.