Február kilencedikén iskolánk hatodik évfolyama Bűvösvölgyre látogatott. Itt élményközpontú foglalkozásokon vettek részt, ahol a diákok hallhattak a tudatos médiahasználatról, illetve bepillanthattak a média világába.

Három-három helyszínen zajlottak a csoportos foglalkozások. A greenbox szobában a gyerekek megismerkedhettek a műsor készítésével, s ezt követően összeállítottak egy híradót. Feladatuk a feliratozás, a hírek felolvasása súgógép segítségével, és a vágás volt. A filmes foglalkozáson megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló rövidfilm, valamint kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben.  A történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás a díszletautóval. Az utómunkában segítséget nyújtott a csoport moderátora, melynek során előre rögzített snittekkel és zenével tehették teljessé produkciójukat. A harmadik helyszínen egy teljes rádióműsor került összeállításra. Itt a bejelentkezésen, a riporton, a nyereményjátékon, valamint reklámon át a zárszóig és a szövegek megfogalmazásáig a gyerekek maguk állították össze a műsort, még az elhangzó zenéket is ők választották ki. Ráadásul ők alakították a műsorvezetőt, a riportert és az interjúalanyt is. A negyedik helyszín egy szerkesztőség volt. Itt fényképes hírmontázst készítettek. A napot a Netkockázat című foglalkozás zárta.

A helyszínre különbusz vitt és hozott vissza, a szervezők üdítővel és müzliszelettel vendégeltek meg minket. Örömmel láttuk, hogy a gyerekek milyen lelkesen álltak hozzá a feladatokhoz, és hajtották végre azokat, milyen segítőkészek voltak egymással szemben: igazi csapatmunka volt. A gyerekek fantasztikus élménnyel gazdagodtak úgy, hogy észre sem vették, mennyit tanultak és tapasztaltak közben.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy idén immár negyedjére juthatunk el a Bűvösvölgybe. Nagy izgalommal várjuk, hogy közösen meghallgassuk és megnézhessük az elkészített hang- és filmanyagokat.