Kedves Szülők, Kollégák és Leendő Elsős Családok!

Fergeteges hangulatban telt a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 2024. évi Szülők Bálja április 19-én (pénteken). A szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal, a leendő elsős családokkal és iskolánk tanáraival együtt ünnepelt Dr. Harmai Gábor főtisztelendő plébános atya, Eredics Gergő káplán atya és Csorvási Ábel, volt SzMK-elnökünk.

Megnyitó beszédemben kiemeltem, milyen nagy öröm az iskola számára, hogy idén a szülői munkaközösség vállalta a bál megszervezését. Megköszöntem Daku Szilviának, Toba Lászlóné Etelkának, Csüllög Károlynak és a többi szülőnek az előkészítést és a lebonyolítást. Köszönetemet fejeztem ki Garamvölgyi Violának és Ciceu Dorottyának a terem csodálatos díszítéséért, Szigeti Gábor és Orsolya szülőnek a felajánlott virágokért, a tombolatárgyak ízléses csomagolásáért pedig Silling Veronikának és Batáné Szegedi Hajnalkának.

Daku Szilvia a Szülői Munkaközösség nevében így fogalmazott:
– Az idei bál célkitűzése a játszótér további bővítése. Nagy örömömre szolgál, hogy a tervek megvalósításához ennyi támogatást kaptunk. A szülői munkaközösség nevében szeretném megköszönni, hogy ennyien eljöttek, eljöttetek támogatva ezzel a kezdeményezést. Jó érzés volt megélni a sok támogatást, amit kaptunk.

A beszédek és Csüllög Károly pohárköszöntője után szülők, kollégák és diákjaink műsorát tekinthettük meg. A 7-8. évfolyamosokból álló, arany minősítéssel rendelkező Cinege néptánccsoport, akik tavaly egy vendégszereplés keretében Macedóniába is elvitték hazánk és iskolánk jó hírét, most felcsíki táncokat mutattak be Gorácz József néptánctanárunk felkészítésében. Ezután Kovács Ákos magyartanár felolvasásával egybekötött zenés műsor következett. A Mária evangéliuma című rockoperából duettet hallgathattunk meg Kovalik Erika szülő és Csüllög Bálint 4. b osztályos tanuló előadásában: Mária beszélni tanítja Jézust. Elhangzott az István, a király-ból Réka dala Kovalik Erika és Zsuppánné Tófejy Éva szülők előadásában. A Messze a nagy erdő című daláriát Kovalik Erika énekelte, zongorán kísérte Lepahin Marina. Luiz Bonfa brazil zeneszerző szerzeményét, A karnevál reggele című dalt Jäger Judit énektanár énekelte, Ursu Gábor pedig gitáron kísérte. A műsort Derzsi-Pap Enikő és Lepahin Marina szülők zárták, akik Joe Hisaishi Az élet körhintája című dalát, valamint Edith Piaf La vie en rose című dalát adták elő.

A felajánlott tombolatárgyakat elsősorban Toba Réka 5. a osztályos tanuló szüleinek köszönhetjük, akik az egyik fődíjat, egy air fryert ajánlották fel, valamint számos konyhai robotgépet és használati tárgyat. Miletics Katalin Janka szobrászművész két finoman megmunkált bronzérmet ajánlott fel. Sok más kedves szülőtárs biztosított festményeket és egyéb kiváló műalkotásokat, kiváló minőségű borokat valamint egyéb értékes nyereménytárgyakat. Két tombolahúzás között a Pepper House Kft. által szolgáltatott ízletes vacsorát fogyaszthattuk el.

Köszönettel tartozunk a helyszín biztosításáért a XVIII. kerületi önkormányzat részéről Szaniszló Sándor polgármester úrnak és Somody László alpolgármester úrnak, akik értékes tárgyi felajánlást adtak a tombolához, és az iskolaudvar rendezésében is segítettek. A bál az ő jóvoltukból, valamint Szigeti Ferencnek és a Rózsa Művelődési Háznak köszönhetően talált idén is otthonra.

A talpalávalót a Madarak Házibuli Zenekar szolgáltatta, akik Horváth Ferenc szülőtársunk révén biztosították a jó hangulatot. Felajánlásuknak köszönhetően késő éjjelig folyt a táncos mulatság. A jótékonysági bál teljes összegéből udvari játékeszközöket építünk, és az iskolaudvar rendezését folytatjuk. A szülői és tanári közösség idén is családias hangulatban bizonyította, hogy milyen fontosnak tartja a Szent Lőrinc Iskola jövőjét, és a gyermekekért folytatott együttes munkát. Jövő ilyenkor találkozunk!

Köszönettel:

Kuti Margit igazgató