Ökoiskolaként és állatbarát iskolaként különösen nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre. Ezért csatlakoztunk a Zöld Követ Egyesület programjához, amely a 2022-2023-as tanévben indult, és amelynek célja a környezettudatos szemléletmód és életmód népszerűsítése, a fenntartható fejlődést szem előtt tartó konkrét lépések támogatása a fiatalok, fiatalokat nevelő családok és iskolák körében.

Iskolánkban Zöld Követ lett Mérő Lili 2. a és Beck István 7. b osztályos tanuló, Zöld Mentor Kuti Margit igazgató és Czétényiné Bodó Katalin pedagógus és Zöld Attasé Bódi Judit szülő.

A kiválasztott résztvevők avatása 2023. február 17-én történt. Az ünnepélyes eseményt az Kuti Margit igazgató nyitotta meg a felső tagozat diákjai és tanárai előtt. Elhangzott a programhoz csatlakozás módja, ezt a személyek avatása követte. Mentorunk az iskola vállalásait ismertette, két diákunk pedig egy-egy számukra érdekesnek tartott és megfontolandó szempontot ismertetett a könyvtár zöld állományában lévő könyvek segítségével. A másodikos Lili a vízzel való takarékosságról beszélt, a hetedikes István a tengerekbe kerülő mikroműanyag veszélyeire hívta fel a figyelmet.

Bódi Judit attasénk egy Gerald Durell-idézettel hívta föl a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára:

„Mintha egy nagy előadás látványos díszlete volna az őserdő, a színdarab egyetlen mondanivalója pedig, hogy milyen törpe és jelentéktelen valójában az ember, és milyen bonyolult és gyönyörű a világ, amelyben él. Különleges és bonyolult, akárcsak a pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk.”