Május 24-én pénteken került sor az immár hagyományos Kerületi Ifjúsági Zenei Fesztivál és Énekes Találkozó idei ünnepi hangversenyére. Iskolánk az első perctől kezdve részt vesz ezeken a nagyszerű zenei csemegéken, immáron huszonegyedik alkalommal lépve föl rajta. Az idei koncert mottója ez volt: „Ecce homo – Íme az Ember!”
Olyan műsorszámok hangzottak el, amelyek mindarról szólnak, ami az embert Emberré teszi. Bízvást mondhatjuk, hogy a Szent Lőrinc iskolások a délután fénypontjai voltak. Alsós énekkarosaink előbb állatos dalokat énekeltek, Karai József szerzeményeit, majd a hitről daloltak, a végén a híres Swing low spirituáléval a karvezetőnk még a közönséget is megénekeltette! A gyerekeket Bánki Gábor tanár úr kísérte zongorán. Iskolánk felső tagozatos énekkara, a Juvenilis kamarakórus egy ABBA slágerrel kezdett (Köszönöm a zenét), majd – mivel sajnos ez is emberi –, a bűnről illetve a bűnbocsánatról énekelt egy 17. századi szerzeményt. Ezt a nagy Mozart Kézfogás című kórusa követett, ami a szeretetről, emberségről, testvériségről és hitről szól. Végül Carl Blum Fényt, több fényt című kórusával zártak, ami a nagy német költő, Goethe utolsó szavai köré gondolt vers megzenésítése, és amiben mintegy végrendeletként értelmezi az utókor a költőfejedelem utolsó szavait, a szellem fénye utáni vágyakozásról.
A siker mindkét esetben hatalmas volt. A kamarakórust a zongora mellől Bánki Gábor vezette. A fesztiválnak már hosszú-hosszú évek óta helyt adó Karinthy Gimnázium aulájában a műsor végén minden jelenlévő iskola együtt énekelte a Minden szónál többet ér egy dal című Máté Péter-slágert, kicsit a gyerekekre csiszolt szöveggel (ezt ének-zene tanárunk, Bánki Gábor választotta). Nagyon büszkék voltunk a gyerekekre! Rengeteg gratulációt kaptunk ott helyben, majd később telefonon és e-mail-ben is. A műsort vezette és konferált Bánki Gábor tanár úr, aki egyébként az egész fesztivál ötletgazdája és a kezdetektől máig a szervezője is. A kórus fölkérést is kapott a június 5-i kerületi Aranygála díjkiosztó ünnepségen való föllépésre is. Elvállaltuk…