A Szent Lőrinc iskola 2023-as évnyitója szeptember 1-én (pénteken) 8 órakor kezdődött. Az iskolazászló behozása után a nyolcadikos diákok kézen fogva a helyükre vezették az első osztályosokat, ezzel is bátorítva őket, és jó példát mutatva nekik jóindulatban, segítőkészségben. Az elsősök megkapták iskolai nyakkendőiket is, majd fogadalmat tettek. Verset mondott Fülöp Gvendolin, Ádám Benedek és Tajti Orbán Ágoston, akiknek eredményes felkészülése Dr. Diószeginé Szoboszlai Gyöngyinek köszönhető. Kuti Margit igazgató beszédében összegezte az elmúlt tanév eredményeit és az idei terveket:

„A tavalyi felújítások és egyéb beruházások eredményesen befejeződtek, iskolánk épülete szebb és korszerűbb lett, azonban sikerült megőrizni patinás külsejét. A következő tanév feladata lesz az udvar tereprendezése, amit már el is kezdtünk. A jubileumi 2023-as évben új énekeskönyvet adtunk ki, melynek összeállításával az volt a célunk, hogy a harminc éves Szent Lőrinc iskola diákjai, családjai és pedagógusai egyaránt könnyen megtanulhassák közös énekeinket és imáinkat. Bízunk benne, hogy ez a könyv, amelyet a mai napon osztunk ki, az öröm és a szeretet forrása lesz mindenki számára.”

Az ünnepséget a Veni Sancte, a tanévnyitó szentmise zárta, melyet Faragó András atya celebrált. Újmisés áldást is adott nekünk, és a diákok iskolatáskáit is megáldotta. A szentmisén a hívek könyörgését a 4. b osztályos tanulóktól, Antonovics Emmától, Hajdu Csengétől, Nagy Mátyástól, Pásti Domonkostól és Rózsa Zalántól hallhattuk, akiket Fábián-Nagy Andrea és Kiss Attila készített föl a feladatra. Zenei szolgálatot teljesítettek ének-zene szakos tanáraink, Jäger Judit és Csizmár Enikő. Mindannyiuk munkáját ezúton is köszönjük.