Osztályunk november 18-án megnézte a Pesti Magyar Színházban a Tündér Lala című zenés mesejátékot. Az elmúlt tanév tízórai szüneteiben a gyerekek már megismerkedtek Szabó Magda meseregényével, így nagyon örültünk neki, hogy az október 27-i bemutató előadás után hamarosan sikerült jegyet vásárolnunk rá.

Az előadás előtt pénteken, az olvasás órán Papp Natasa és Udvardi Kamilla ppt-s bemutatóját élvezhettük Szabó Magdáról és Laláról.

Az előadást követő hétfőn pedig Egervári György képzett színházpedagógus vezetésével színházpedagógiai foglalkozás várta a gyerekeket 10 órakor az osztályteremben. A foglalkozás középpontjában Lala emberszíve állt. A szív, ami megkülönbözteti őt a többi tündértől. Mi jár azzal, ha valakinek más a szíve? Mi történik velünk a hétköznapokban, ha máshogy gondolkodunk a világról? Ha nehezünkre esik azt gondolni másokról, amit elvárnak tőlünk? Tündér Lala története e kérdésekkel kapcsolatban kínált közös játékot, amely leginkább rólunk, a játékban résztvevőkről szólt.