A projekt során diákjaink április 8-tól 12-ig egy héten keresztül készülődtek a kiszézés ünnepére. Tavaszköszöntő népdalokat, rigmusokat, tavaszváró verseket és népi találós kérdéseket tanultak. Népi játékokat játszottak, közben osztályonként és egyénenként kiszebábokat készítettek, plakátot és meghívót terveztek.

Április 12-én pénteken, a zárónapon délelőtt tíz órakor az iskolásokat és az óvodásokat egy nagy körbe gyűjtötte Gorácz József néptánctanár, a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Mindenre figyelt, szervezte és irányította a közös táncot és játékot. Ebben élen jártak tanítványai, a délutánonként a Cinege, Szederinda, Kenderkóc és Bokréta néptánccsoportokba járó szentlőrinces diákok. Biztató szavára a sokadalomból egyszerre emelkedtek a levegőbe a kiszebábok, amelyeknek tréfás szépségversenyét értékelte a fenntartót képviselő Oláh Gábor tanügyi igazgató, Csorvási László Ábel, a szülői munkaközösség elnöke, Diószeginé Szoboszlai Gyöngyi alsós munkaközösségvezető, dr. Soósné Varga Mariann igazgatóhelyettes asszony és Kuti Margit igazgatónő. Szarvas Attila igazgatóhelyettes a hangtechnikát biztosította, így téve lehetővé a tiszta és hangos megszólalást. A BaHorKa Társulat népzenészei húzták a talpalávalót, és vezették az éneket. A zsűrizett kiszebábokat a gyerekek nagy lendülettel, nevetve dobták a lobogó tűzbe, közben rigmusokat kiabáltak. A ritmust a Szivárvány, a Napraforgó és a Liliomkert Katolikus Óvoda növendékei ütötték fedőkön és fazekakon.

„Haj, ki, kisze, haj, jöjjön a tavasz, vesszen a tél! Haj, kisze, haj!” – énekelte mindenki, és valóban, az égiek kegyesek voltak hozzánk: kisütött a nap.