Szokatlan körülmények között, a járványügyi rendelkezéseket betartva kezdődött a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 2020-21-es tanévnyitója. A Veni Sancte után az első osztályosok szülei büszkén nézték, ahogy gyermekeik megkapják a Szent Lőrinces nyakkendőt, majd ünnepélyes fogadalmat tesznek:

„Én, a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola első osztályos tanulója, Isten előtt fogadom, hogy szorgalmasan tanulok, társaimat sem szóval, sem tettel nem bántom, az iskola házirendjét és hagyományait megtartom. Ehhez kérem a mennyei Atya segítségét.”

Ezekre a mondatokra Kuti Margit igazgató beszédében válaszolt:

„Kívánom, hogy a most elmondott fogadalom valósággá váljon munkánkban és egész életünkben egyaránt. Kívánom, hogy a szokatlan, nehéz helyzetben ne veszítsük el lelkesedésünket, kitartásunkat.”

Nemcsak az elsősöket szólította meg, hanem a többi évfolyamot, a szülőket és a kollégákat is. Röviden beszámolt az iskolában zajló fejlesztésekről és felújításokról, majd bemutatta az új tanítókat és tanárokat, végül a tanév hivatalos megnyitása következett:

„Bízom abban, hogy mindannyiunk munkáján Isten áldása lesz, és ezzel a bizalommal nyitom meg a 2020-21-es tanévet.”