Tanévnyitó ünnepséget és Veni Sancté-t tartott a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 2022. szeptember 1-én csütörtökön. Az esős idő miatt az iskolaudvar helyett az osztálytermekben gyülekeztek a diákok ünneplőben, iskolatáskával, ahonnan átvonultak a tornacsarnokba. Ebben a kissé szokatlan térben meghitt, családias hangulatú ünnepséget és szentmisét tartottunk, amelynek keretében Dr. Harmai Gábor plébános atya megáldotta mindannyiunk iskolatáskáit, és az első osztályosok nyakkendőit.

Kuti Margit igazgató tanévkezdő ünnepi beszédében a szülőket megszólítva hangsúlyozta: „Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy gyermekeik a számukra kijelölt úton haladhassanak, és kiteljesíthessék a bennük rejlő képességeket. Ehhez a legfontosabb a közös munka, az iskola és család közti együttműködés, hiszen ez segít kialakítani gyermekeink harmonikus személyiségét.”

Ezek után a tantestület tagjai és a nyolcadik évfolyam diákjai délután 17:00-tól egyházmegyei Veni Sancte szentmisén vettek részt a Szent István Bazilika előtt. Erről bővebben a Magyar Kurír hasábjain olvashatnak, fényképeket nézhetnek:

https://www.magyarkurir.hu/hazai/foldi-eletunk-lehetoseget-ad-az-ertekteremtesre-szeretetre-veni-sanctet-tartottak-budapesten

 

Az iskolánk tanévnyitójáról készült képeket itt lejjebb görgetve tekinthetik meg.