2022. szeptember 30-án (pénteken) és október 3-án (hétfőn) rendezte meg az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága hagyományos konferenciáját Esztergomban olyan neves előadók közreműködésével, mint Uzsalyné dr. Pécsi Rita főiskolai tanár, Barcsák Marianna, a Katolikus Pedagógiai Intézet vezetője és Dr. Papp Miklós tanszékvezető főiskolai tanár.

A helyszínen, az esztergomi Szent Adalbert Központban kiállítás nyílt a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola diákjainak alkotásaiból Művészettel szépet, jót, igazat címmel, amelynek anyaga öt témát ölel fel, és több tanév legjobb alkotásait mutatja be. A kiállítást V. Péter Mária művésztanár válogatta, aki öt éve tanítja az iskolában a rajzot, és vezeti a művészeti munkaközösséget. Rendszeresen szervez minőségi kiállításokat, a diákok alkotásaiból a legkülönfélébb ünnepekre készít színvonalas válogatásokat. Az általa összeállított kiállítás október végéig a helyén marad, hogy a környező iskolák osztályai is megtekinthessék.

Az EKIF-konferencia keretében a 12-13 éves Szent Lőrinces diákok dél-alföldi táncokat, népszokásokat és népdalokat mutattak be. A koreográfiát készítette és betanította Gorácz József, aki néptánctanárként feladatának tekinti nemzeti hagyományaink, kultúránk megismertetését. Diákjaival minden évben színvonalas műsorokat állít össze, amelyek a közösséggé formálódás élményét adják mindannyiunk számára.

Hálásan köszönjük Gyetván Gábor főigazgató atyának és Oláh Gábor tanügyi igazgató úrnak, hogy vendégül láttak minket Esztergomban ezen a színvonalas pedagógus konferencián.

Köszönettel:

Kuti Margit igazgató