Immár sokadik alkalommal rendeztünk 2024-ben egész iskolánkra kiterjedő pályaorientációs napot, amely ezúttal június 17-re (hétfőre) esett.

Alsó tagozaton az egyik osztály a kerületi Szabó Ervin Könyvtárba látogatott el, ahol a könyvtáros beszélgetett velük a könyvtáros munkájáról. A másik osztály diákjai mikrokörnyezetük, az iskola dolgozóinak foglalkozásával ismerkedhettek meg, akik az iskolaépület kevéssé ismert, izgalmas helyszíneire is elkalauzolták őket. Volt olyan osztály, ahol több szülő rövid előadásokat tartott a hivatásáról: pincér, református lelkész, óvodai intézményvezető, építőmérnök és banki biztonságtechnikával foglalkozó szülő is akadt köztük. Néhány olyan osztály is volt, amelyik megtekintette a tűzoltóság épületét. Ők azért is várták izgatottan ezt a programot, mert még senki nem járt közülük ilyen helyen. Népszerű volt továbbá a rendőrnap, illetve az író-olvasó találkozó is.

A felső tagozaton az egyik osztály tanulói a Logiscool-ban töltöttek egy felejthetetlen délelőttöt, ahol mindenkinek sikerült teljesíteni az előírt feladatokat, sőt többen annyira érdeklődőek voltak, hogy az egyik oktató tartott nekik egy plusz órát. Egy Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozó szülő színvonalas, jó hangulatú előadást tartott a gyerekeknek a reptér működéséről és a repülőgépek történetéről. Akadt olyan osztály is, amelyik a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe látogatott el, és érdekes tájékoztatásban részesült a gyógyítással kapcsolatos hivatásokról. Egy képzőművész anyuka a műhelyhez tartozó kiskertben az alkotásaiból egy galériát rendezett be az egyik osztálynak, és bemutatta eddigi életpályáját, majd a munkájával kapcsolatos kihívásokról és örömökről beszélt nekik.

Összességében tehát elmondható, hogy egy érdekfeszítő és tartalmas projektnapon vagyunk túl. Bízunk benne, hogy sok diáknak tudtunk segíteni a pályaválasztás kérdéskörében.