Immár negyedik éve, hogy iskolánkban a német nyelvi csoportok szereplésével Szent Mártonra emlékeztünk.

Immár negyedik éve, hogy iskolánkban a német nyelvi csoportok szereplésével Szent Mártonra emlékeztünk. Idén  kiszélesítettük ezt a projektünket, egy teljes hetet szántunk az ünneplésre. Márton fontos példakép, akitől nagyon sokat tanulhatunk emberségről, kitartásról, becsületről, a jótettek fontosságáról, az egymásra való odafigyelésről.

A kisebbek játékos formában, sok énekkel, kézműves alkotásokkal, lámpások készítésével, a hagyományhoz kapcsolódó történetekkel ismerhették meg az ő életét. A nagyobbak már korosztályuknak megfelelően mélyebb tartalmakkal és beszélgetések sorozatával ünnepelték őt. A nyolcadik évfolyamhoz egy vendég előadó is érkezett a Térszínháztól: Bucz Magor adott elő egy Szent Mártonról szóló részletet a Magyarföldi szentek című előadásból.

A zárónap délutánján egy Márton-napi mulatságot szerveztünk. Az alsósokat táncházzal várta Gorácz József néptánctanár, Kiss Attila hitoktató pedig a tábortűznél énekelt dicsőítő dalokat a felsősökkel. Mindenki előtt nyitva állt a büfé, amit a szülői munkaközösség tagjai szerveztek. A diákok páronként lámpásokat készítettek, amihez a családok is hozzájárultak: sötétedéskor a tornacsarnok előtti területen több százan emelték magasba lámpásukat Komárominé Kiss Gyöngyi német nyelvtanárnő szavára. A műsort a Szent Mártonról elnevezett 4. a osztály előadása nyitotta, majd a németet tanuló diákjaink közös éneke következett, Lichterkinder címmel. A dal azon túl, hogy Szent Mártont dicsőítette, egy nagyon fontos témáról beszélt nekünk, mégpedig a gyerekekről, akik a világban a fényhozók, akik Mártonhoz hasonlóan boldogságot, örömet hoznak mindenki szívébe és életébe. A lámpás felvonuláson az egész iskola minden diákja, tanára és családja részt vett.

Köszönjük családjainknak a lelkes támogatást, a büfében való aktív munkát, és hogy együtt együtt ünnepeltek velünk. Köszönjük V. Péter Mária illetve Surján Kornélia művésztanárnőknek, hogy iskolánk aulája a projekthét kapcsán ünnepi díszbe öltözött. Köszönjük Zabán Klára tanárnőnek és Komáromi Dániel tanár úrnak a dekorációban való segítséget. Köszönjük a Szent Márton osztályfőnökének, Papp Dollinak az előadást, Sárközi Ágnes és Egyed Réka énektanárnőknek a daltanítást. Köszönjük Digner Gabriella nemzetiségi tanárnőnek a német nyelvet tanuló diákok felkészítését. És köszönjük Komárominé Kiss Gyöngyi idegen nyelvi munkaközösség-vezetőnek a projekt megálmodását és megszervezését.