2020. 03. 29.

Az Oktatási Hivatal ajánlásait a

Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre

folyamatosan frissülő honlapon teszi közzé.

A távoktatást támogató eszközökre vonatkozó ajánlás a

Távoktatást, együttműködést támogató eszközök

honlapon érhető el.

Iskolánk az

„A Tisztaszoftver program keretében minden magyarországi pedagógus és tanuló térítésmentes hozzáférést kaphat a Microsoft Office 365 ProPlus verziójához, amely magában foglalja a Microsoft Teams online kollaborációt, csoportmunkát, csevegést, video- és fájlmegosztást támogató rendszerét, tehát az irodai szoftverek mellett ezt is térítésmentesen használhatják.”

ajánlást figyelembe véve tette le a voksát egy közös platform, egy közös terv mellé, azért is, hogy a tanulók és a szülők terhelése is egyenletesebb legyen, hiszen a külön csatornákon futó kommunikáció fölaprózná az energiákat. Így, hogy egy platformot használunk, a diáknak nem kell minden tantárgyhoz más internetes oldalra bejelentkezni. Különösen fontosnak tartjuk a biztonságos internethasználatot. Az iskolánkban egységesített Microsoft Teams alkalmazás mindezt az elvárást teljesíti. Emellett hatékony, a feltöltött tananyag megmarad, a haladás jól dokumentálható benne. Ez kizárja a félreértéseket, és megelőzi az esetleges vitás kérdéseket. Használata érdekében a módszereinket átalakítottuk, házi olvasmányokat, videókat, prezentációkat készítettünk, amelyekhez szempontokat, feladatokat, önellenőrző kérdéseket kapcsolunk. Projektekben is szeretnénk gondolkozni, amelyben a gyermekek magát a produktumot küldik vissza. Ezzel a módszerrel bizalmat szavazunk a diákoknak és a szülőknek, hiszen nem tudunk mindent alaposan végigellenőrizni.

A Digitális Témahéttel tavaly ismerkedtünk meg. Jó tapasztalatink voltak, pozitív visszajelzéseket kaptunk szülőktől, kollégáktól és diákoktól egyaránt. Idén második alkalommal kerül föl a Szent Lőrinc a digitális iskolák térképére.

Fogjunk össze, működjünk együtt a közös céljaink megvalósításáért!

 

A Teams alkalmazással az alábbi oktatóvideók és anyagok tanulmányozásával lehet megismerkedni:

Útmutató a Teams használatához
Az Office 365 használatba vétele diákoknak
Távtanulás Microsoft Teams használatával

Ha az oktatóvideók és anyagok áttanulmányozása után kérdés van, arra bátorítunk mindenkit, hogy a Teams használatát elsősorban egymástól és a szülőktől tanuljuk, utána déltől a pedagógusoktól, tisztázatlan kérdés esetén az iskolai forródróton keresztül. Ilyen esetben forduljanak bizalommal hozzánk az alábbi elérhetőségeken:
– Valent Zsolt rendszergazda: szentlorinc.rendszergazda@gmail.com
– Szarvas Attila igazgatóhelyettes: szarvas.attila@sztlorinc.hu
– Kuti Margit igazgató: igazgato@sztlorinc.hu

 

Vezetőség