Második éve készül a katolikus egyház a 2020-as év szeptemberében Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

2019. június 14. és 17. között négy napig a Pestszentlőrinci Főplébánián lesz megtalálható a Missziós kereszt, a kongresszus fontos szimbóluma. A több, mint 3 méter magas bronzborítású tölgyfa kereszt középpontjában Szentkereszt ereklye található, valamint magyar vonatkozású szentek ereklyéi.

Iskolánk lelki vezetése által szorosan kapcsolódik a plébániához, részt veszünk az Eucharisztikus Kongresszusra való készületben, a kereszt fogadásához is programokkal csatlakozunk.

Minden osztály hittanórai projekt keretében foglalkozik egy-egy magyar szenttel azok közül, akiknek ereklyéjük van a kereszten. A többi osztály számára röviden megjelenítik az iskolai áhítaton is, hogy mit jelent ma számukra az adott szent példája. Emellett az osztályok matricás gyűjtőmappában összegyűjtik a szenteket  ábrázoló képeket, hogy így az osztályok dekorációjaként  is köztünk maradjanak példaképeink.