Idén szeptember 27-től (hétfőtől) október 1-ig (péntekig) harmadszor rendeztük meg nagy sikerű projekthetünket, Kertünk kincsei – Isten ajándéka címmel. Az aula ünneplőbe öltözött: gyümölcsöket, növényeket és állatokat ábrázoló alkotások voltak láthatók. A hét folyamán minden tantárgy tanóráiba építve foglalkoztunk a közös témánkkal, ami ezúttal kertünk élővilágának felfedezése volt. Célként tűztük ki, hogy diákjaink ne csak az ültetett növényeket és a kertben megtűrt állatokat ismerjék meg, hanem minden olyan élőlényt, ami előfordulhat iskolánk és lakóhelyünk közelében. Szeretettel fogadtunk a diákoktól minden fényképet, rajzot, festményt, szobrot, hímzést, termésalkotást, az osztályok bemutatójukban kerti növényeket, virágokat, terméseket, feldolgozott termékeket is elhelyezhettek. A 7. b osztály tanulói képvetítéssel és kvízzel készültek diáktársaiknak. Digitális bemutatók színesítették az előadásokat és workshopokat. Vácziné Boray Szilvia vendégelőadó is megtisztelt bennünket, a kiállításon pedig örömmel láttuk vendégül a Liliomkert Katolikus Óvodát.

Iskolánk családjai is eljöttek a projekthét zárónapjára, egy családi délutánra október 1-én (pénteken) délután. A zárónapi terményáldással egybekötött szentmisét dr. Harmai Gábor plébános atya, Eredics Gergő atya és Farkas Ferenc diakónus tartotta. Néptáncosaink és énekeseink is felléptek, a jó hangulatot szőlőpréselés és egy kis táncházas mulatság koronázta meg. Jelenlétével megtisztelt bennünket a fenntartót képviselő Oláh Gábor tanügyi igazgató úr, akinek kedves méltató szavait köszönjük.

Fontos újdonság volt idén, hogy a családoknak lekvár-, szörp- és kompótversenyt hirdettünk. Szakavatott zsűri folyamatosan vizsgálta a beérkezett termékeket íz, szín, címke és hasonló szempontok alapján. Az eredményhirdetésre a pénteki zárónapi családi délutánon került sor, az osztályok közti verseny díjátadója mellett.

A Magyar Kurír cikke itt olvasható:
https://www.magyarkurir.hu/hazai/kertuk-kincsei-isten-ajandeka-termenyaldas-es-csaladi-delutan-szent-lorinc-iskolaban