Kedves Szülők, Kollégák és Diákok!

 

Iskolánk nevelő-oktató munkájában hangsúlyt helyezünk a művészeti nevelésre, az élményalapú oktatásra. Célunk, hogy diákjaink ösztönzést kapjanak az önkifejezésre, megéljék az alkotás örömét, lehetőséget kapjanak tehetségük kibontakoztatására.

Eddigi projektjeink közül kiemelkedik a mostani új karácsonyi művészeti projektünk, mert minden diákunk részt vett benne. A többhetes projekt november végén kezdődött az első adventi gyertyagyújtással, és az iskolai karácsonnyal zárult. Dr. Harmai Gábor és Babos Áron atyáktól kapott lelki útmutatás, képeslapkészítő pályázat, karácsonyi díszek készítése, magyar, angol és német nyelvű éneklés és történetek, néphagyományok megélése drámajáték és néptánc által, irodalmi és anyanyelvi fejlődés a vers- és történetmondás segítségével, napindító gondolatok, mézeskalácssütés: mind része volt ennek a sokrétű folyamatnak. Mindannyian örömmel vettünk részt benne, hiszen a Jézus születése előtti várakozás időszakát, adventet tölthettük így közösen, a másikhoz való odafordulás, a segítségnyújtás és a szeretet jegyében. A karácsonyi projektet egy filmben összegeztük, amit a járványhelyzetre való tekintettel online mutatunk be.

Köszönöm tanárkollégáimnak, Bilku Marinának, Bús Anikónak, Fábián-Nagy Andreának, Hetesi Editnek, Nyáry-Kiss Zsuzsannának, Tolnai Szilviának, Gorácz Józsefnek, Kovács Ákosnak és Varga Dávidnak, hogy társaim voltak a felkészítésben. Köszönöm minden kollégának a projekt szervezésében való segítséget. Külön köszönet illeti a tanári kórus tagjait, szólóénekeseit, és a színvonalas kiállítás megszervezéséért V. Péter Mária művésztanárt. Hálásan köszönöm Ádám Csaba operatőr áldozatos munkáját, nélküle ez a film nem jöhetett volna létre. Köszönöm Gorácz Józsefnek a fényképeket, és Beck Tamásnak az iskolai felvételeket. Köszönöm minden diákunk bátor kiállását és ügyes szereplését, amellyel megörvendeztetik családjainkat karácsony ünnepén.

 

A film itt tekinthető meg:

 

Áldott, békés karácsonyt kíván szeretettel:

 

Kuti Margit igazgató