[2020. február 20.]

A JQA (a Japán Minőségbiztosítási Szervezet), az IQNet (a Nemzetközi Minőségtanúsítási Hálózat) és az UNICEF Tokyo támogatásával idén a huszadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi környezetvédelmi rajzversenyt 7-15 éves korú gyermekek részére. A verseny témái: Jövőnk és a Föld (Our Future and the Earth) – A Föld, amit szeretek (The Earth I love). E témákra építkezve kellett a gyerekeknek az alkotásaikon keresztül bemutatni, hogy is vélekednek a környezetvédelmi problémákról, illetve milyen megoldásokat javasolnának.

A nemzetközi rajzpályázatra 88 országból és régióból 12.984 rajz érkezett a Japán Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajz Verseny Irodához, a rajzok között ott volt a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola diákjainak tizenhét alkotása. Közülük a 11 éves Boldizsár Eszter és a 14 éves Rein Orsolya a nemzetközi mezőnyben a tiszteletreméltó különdíjat kapták kreativitásukért és kiváló alkotásukért, a zsűri döntése alapján.

Orsolya 2019-ben fejezte be tanulmányait iskolánkban. Eszter immár második éve aktív tagja a V. Péter Mária tanárnő vezette Alkotókörnek. Alkotása nagyon sokszínű, emberek, állatok, növények békés együttélését mutatja a Földet átölelő kislánnyal, ezzel utalva arra, hogy a természetet óvni, szeretni kell.

Szívből gratulálunk!