2022. június 17-én hálaadó szentmisét és tanévzáró ünnepséget tartottunk. Kuti Margit igazgató beszédében visszagondolt arra, hogy az idei évben szerencsésen átvészeltük a koronavírus legutóbbi szakaszát, járványügyi szabályzatunknak köszönhetően kevés megbetegedéssel.

Projektheteink sikerrel zárultak, a Kertünk kincsei – Isten ajándéka projekthéten például közösen ünnepeltünk. A tanév során megújított ökoiskola címet nyertünk el, állatbarát és állatvédő iskola lettünk, iskolakert pályázatot nyertünk, amelyet már el is indítottunk, a Szülők Bálján pedig közösen nagy értékű adományt gyűjtöttünk – összegezte az igazgatónő a tanév néhány fontos eseményét.

Közösen felidéztük, hogy a kárpátaljai menekülteknek nyújtott segítség ügyében családjaink és dolgozóink hatékonyan cselekedtek és gyorsan adakoztak, köszönjük nekik, hogy az egész iskola immár sokadszor fog össze egy nemes ügy érdekében. Büszkék vagyunk pedagógusainkra, akik szakértelmüket állították a jótékonyság szolgálatába. Örülünk, hogy így enyhíthettünk kárpátaljai testvéreink nehéz helyzetén.

Kuti Margit értékelte a diákok egész éves tanulmányi munkáját, amelynek köszönhetően az év végén kitűnő bizonyítványt kap 132 tanuló, jelest 57-en szereztek. Az iskola tanulmányi eredménye 4,67, a magatartása 4,62, a szorgalma pedig 4,67. Háziversenyeink mellett nagyon sok kerületi, fővárosi, egyházmegyei és országos versenyen vettetek részt. Munkátok elismeréseként összesen 468 igazgatói dicséretet osztott ki. Az országos kompetenciamérésen kimagasló eredményt ért el iskolánk.

Az igazgatónő a kedves szülőknek megköszönte a biztató, támogató együttműködést, a kollégáknak pedig áldozatos, lelkiismeretes, kitartó, munkáját, és hogy személyes példamutatással nevelték a rájuk bízott diákokat.

Annak a három tanulónak, aki nyolc éven keresztül végig kitűnő bizonyítványt szerzett – Hős Csengének, Balogh Enikőnek és Földi Szabinának – díszoklevelet, ezüstláncot és emlékplakettet adományoztunk. Boldizsár Eszter, aki egész felső tagozatos kora alatt rendszeresen nemzetközi és országos eredményeket ért el alkotókörös munkáival, művészeti díjat kapott. Azoknak a szülőknek, akik ebben a tanévben kimagaslóan segítették iskolánk munkáját, díszoklevéllel és ajándékkal háláltuk meg anyagi és szellemi támogatását. Csorvási László Ábelnek, aki tizennyolc éven keresztül vezette a szülői munkaközösséget, megköszöntük fáradhatatlan, áldozatos szervező munkáját és mindig segítőkész hozzáállását. Petőfi-verseskötetet, teagyűjteményt, műalkotást és egy iskolapólót ajándékoztunk neki, amellyel iskolánk örökös tagjává avattuk.