Idén is megszerveztük hagyományos ajándékcsomag-gyűjtésünket a Szent Erzsébet Karitász Központ számára. December 14-ig több mint négyszáz ajándékcsomagot gyűjtöttünk az aulában a Liliomkert Katolikus Óvodával együtt, utána pedig rendeltetési helyére szállítottuk őket. Az alábbiakban Csorba Gábor úrnak, a központ igazgatójának gyűjtésre hívó leveléből idézünk részleteket. Minden kedves adományozónak köszönjük a segítséget!

 

„Tisztelt Igazgató Asszony!

Megköszönve korábbi segítségét, melléklem az idei karácsonyi kérésünket a rászoruló gyermekek számára.

(…)

A már hagyományos „Gyermekek a gyermekekért karácsonyra” elnevezésű szolidaritási akcióba ismételten szeretnénk bevonni a katolikus iskolák diákjait is, természetesen önkéntes alapon.

Kérésünk a következő: a diákok között szíveskedjenek meghirdetni, hogy aki szeretne egy hasonló korú, nehezebb anyagi körülmények között élő gyermeknek karácsonyi ajándékot adni, – néhány kedves kísérő sorral állítsa össze, és – vigye be az iskolába. A megajándékozandó gyermekek korosztálya 6 -11 év közötti.

A csomag tartama, kérjük, hogy olyan tárgy, ajándék legyen, amit maga az ajándékozó is szívesen használna, azaz megfelelő minőségű: játék, plüss, könyv, írószer, tolltartó, iskolai eszközök (pl. pendrive), csokoládé stb. Kérjük, a dobozon kerüljön feltüntetésre, hogy az „Angyalbatyu” milyen nemű és milyen korú gyermeknek készült. Pl. fiú, 10-11 éves.

(…)

Fáradozásukat előre is megköszönve, áldott ádventi készületet kívánok:

Csorba Gábor
állandó diakónus
karitászigazgató”