[2021. 03. 07.]

 

Figyelem! A március 6-án megjelent kormányrendelet értelmében frissült digitális munkarendünk. Félkövérrel szedve kiemeltük a munkarend új elemeit.

 

Kedves Szülők, Kollégák és Diákjaink!

 

A járvány elleni még hatékonyabb védekezés érdekében 2021. március 8-tól (hétfőtől) tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe a kormány döntése értelmében március 31-ig (szerdáig). Iskolánkban a tavaszi szünet április 1-től (csütörtöktől) április 11-ig (vasárnapig) tart. Tehát személyesen leghamarabb várhatóan április 12-én (hétfőn) találkozunk.

Az online oktatást iskolánk egy modern és komplex rendszer, a tavaly már sikerrel alkamazott Microsoft 365 oktatási környezet és azon belül a Teams alkalmazás bevezetésével valósítja meg. Ha kérdésük van, kérjük, forduljanak bizalommal Valent Zsolt rendszergazdához a

szentlorinc.rendszergazda (kukac) gmail.com

email címen.

Március 8-án (hétfőn) mindenki megkapja az új digitális órarendet osztályfőnökétől.
Március 8-án (hétfőn) Szövegértési kompetencia projektnapot tartunk. Az alsó tagozatosok osztályfőnöküktől, a felső tagozatosok pedig a magyartanáruktól kapnak egy online beadandó feladatot, határidővel.
Kedden (március 9-én) már az új, digitális órarend szerint lesznek megtartva az órák.

Akinek nagy szüksége van számítógépre, kérjük, jelezze osztályfőnökének, aki továbbítja a vezetőség felé, lehetőségeink szerint biztosítunk. Aki gépet kap kölcsön, azt értesíteni fogjuk. A gépeket az első héten a megadott időpontban lehet majd elvinni, elismervény aláírásával. Kérjük, vigyázzanak rájuk!

Iskolánk minden nap 9:00-től 15:00-ig nyitva van. Akinek valami miatt holmija maradt bent, az első héten (március 8-tól 12-ig) elviheti. Az azután bent maradó holmik adományként elszállításra kerülnek. Ezt a határidőt azért kell betartani, mert a digitális munkarend alatt az épületben ismételten egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre kerül sor. Mindent megteszünk a járvány elleni védekezés érdekében.

Március 10-től (szerdától) iskolánkban ügyeletet biztosítunk a jelentkezett tanulók számára munkanapokon 8:00-tól 16:00-ig. A kormányrendelet értelmében kérjük, a gyermekfelügyeletet a legszükségesebb esetekben – csak munkavégzés vagy a járványügyi védekezésben való részvétel miatt – vegyék igénybe. A felügyeletben részt vevő gyermekek számára nem tudjuk a digitális oktatásba és az online órákba való bekapcsolódás lehetőségét biztosítani. Aki szeretne gyermekfelügyeletet kérni, az március 9-én (kedden) 9 óráig jelezze a honlapunkon található űrlapon az alábbi linkre kattintva, a térképrészlet alatt: https://www.sztlorinc.hu/elerhetoseg/. Kérjük, hogy a felügyeletben részt vevő diákok két darab védőmaszkkal, és az aznapi digitális órarendnek megfelelő teljes tanfelszereléssel (tankönyvekkel, munkafüzetekkel, füzetekkel és írószerrel) érkezzenek. A gyermekfelügyelet során az intézményben lévő gyermekek étkeztetése a szokott módon történik.

Március 10-től (szerdától) ebédet biztosítunk elvitelre, saját ételhordóban az ebédlő bejáratánál minden nap 11:00-14.00-ig. Aki szerdától ebédelni szeretne, az március 9-én (kedden) 9 óráig jelezze a gazdasági irodának a

gazdasagi (kukac) sztlorinc.hu

email címen. Az ebédbefizetés rendszere változatlan módon működik. Kérdésükkel is fordulhatnak a gazdasági irodához.

A digitális oktatás során fokozottan ügyeljünk az adatvédelemre! A Teams-be feltöltött tartalmak illetve az online oktatás keretein belül elhangzottak megosztása más digitális és nem digitális felületeken szigorúan tilos. A feladatokban elküldött képeket, videókat vagy egyéb beadandó feladatokat a pedagógusok bizalmasan kezelik, azokat harmadik fél számára nem teszik hozzáférhetővé. Az online tanórákon a tanuló fegyelmezetten és aktívan vegyen részt, magatartása és kommunikációja az iskola szellemiségéhez méltó legyen, tartsa tiszteletben tanárait és diáktársait! A digitális oktatásra vonatkozó irányelveink és szabályaink továbbra is érvényben maradnak, kérjük, böngésszék át honlapunk régebbi bejegyzéseit az alábbi címeken:

Iskolai szolgálatok és online oktatási etikett

A digitális oktatás felületének használati szabályai

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük.

 

Kuti Margit
igazgató