2020. 03. 29.

Kedves Szülők és Tanulók!

 

Iskolánkban a hét folyamán fokozatosan elkezdjük használni az új Microsoft Office 365 online iskolai környezetet, azon belül is elsősorban a Teams alkalmazást.

Ez ingyenes, egyszerűen használható, iskolaszinten egységes, és sokféle alkalmazást magába foglal. Emellett hosszú távon használható, mivel 1000 gigabyte ingyenes OneDrive tárhelyet biztosít számunkra. Életkori korlátozása nincsen.

A környezet már fel van töltve a tanárok és tanulók adataival.

Első, sikeres online tantestületi értekezletünket is megtartottuk a Teams segítségével, nagy öröm volt számunkra hallani és látni egymást egy hét után. Bízunk abban, hogy a gyerekekkel is mihamarabb fölvehetjük a kapcsolatot.

Az osztályfőnökök emailben folyamatosan küldik a felhasználónevet és az első belépéshez szükséges jelszót. Sikerült megoldani, hogy a rendszer ne kérjen további információt, így már nem kell a Kihagyás (14 napon belül végre kell hajtani a műveletet) gombra kattintani. (Lásd lent.)

A belépés menete a következő.

A
https://teams.microsoft.com
címen az első bejelentkezéskor a jelszavat kötelező módon meg kell változtatni, előzetesen javasolt a Google Chrome-ba bejelentkezni, mert akkor az új jelszó megadása mezőben

az egérrel jobb klikk, a megjelenő menüből a

Jelszó ajánlása…

lehetőséget választva a Google Chrome egy erős jelszavat ajánl, amit rögtön el is ment, ezért a következő bejelentkezéskor

a jelszó már automatikusan ki lesz töltve.

A bejelentkezés után a

helyen az

Inkább a webalkalmazás használata

lehetőséget kell választani.

Ha megjelenik a

ablak, válasszuk a

Bekapcsolás

lehetőséget, a

ablakon az

Engedélyezés

lehetőséget, ezek után a

tájékoztató ablak jelenik meg, ami a jobb felső sarkában található

nyílra kattintva, vagy magától egy idő után eltűnik.

A

megjelenő regisztrációs reklám ablakot a jobb felső sarkában található

X-re kattintva csak egyszerűen le kell csukni.

 

Vezetőség