Március 13-án a 6-8. évfolyamos diákokkal a Papp László Sportarénában részt vettünk Nick Vujicic előadásán. A Nem Adom Fel! Alapítvány meghívására negyedszer látogatott Magyarországra a karok és lábak nélkül született és világhírűvé lett prédikátor és motivációs előadó. Az esemény a NEMADOMFEL együttes dalaival kezdődött. Ők Magyarországon elsőként alakultak fogyatékossággal élő tagokból.

Az előadó azután beszélt családjáról, feleségéről és négy gyermekéről. Elmondta, hogy szívesen jár hazánkban, büszkék lehetünk arra, hogy sokat tettünk a háborúból menekültek megsegítésére. Többször felkérte a hallgatóságot, hogy a szomszédjával üsse össze a tenyerét vagy ölelje meg a mellette lévőt.

Megőrzünk az elhangzottakból néhány gondolatot. Egyrészt nem az számít, hogy hogyan nézel ki, milyen magas vagy, sem az egyéb külsőségek, hanem az, hogy ki vagy. Fontos, hogy mit mondasz és teszel. Hidd el, hogy elég jó vagy! A Jóisten így szeret, ahogy vagy. Másrészt: válaszd mindig az életet és szeretetet, akkor is, ha nehéz!  Kezdd el a környezeted megváltoztatását azzal, hogy szeretettel fordulsz a társaid felé az iskolában és a családodban! Harmadrészt fogadd meg, hogy nem veszel részt iskolai zaklatásban, bántalmazásban, és nem beszélsz csúnyán! Negyedrészt: mindenkit érnek kudarcok. Bátran tanulj azokból és haladj az utadon! Végül pedig: álmodj nagyokat!

Ha ő, a híres előadó karok és lábak nélkül ilyen nagy sikereket ért el, más még inkább megvalósíthatja céljait.