Kedves Szülők, Kollégák és Diákok!

2023 januárjában volt a Bolyai Természettudományos Csapatverseny a dél-pesti körzetben, ami az V., VI., VII., VIII., IX., XVIII., XIX., XX., XXI. és XXIII. kerületet foglalja magába. Osztályaink elsöprő sikert arattak minden korosztályban.

Harmichat 3. évfolyamos és ötvenegy 4. évfolyamos csapat vett részt rajta. A Gombák nevű csapat Szemerédi Ábris, Pesthy Márton, Magyar Dániel és Fábri Csenge részvételével kilencedik helyezett lett, felkészítő tanáruk Fábián-Nagy Andrea és Vácziné Boray Szilvia. A 15. hely a Csíkoshátú Vadmalacoké, a csoport tagjai: Bakorik László, Szűcs Péter, Torma Csenge és Viczián-Dombai István, felkészítő tanáruk Urbin Judit és Vácziné Boray Szilvia. Döntős, 2. helyet ért el a Természetkutatók csapat Agócs Vincze Dániel, Fülöp Emili Gréta és Kovács Dénes részvételével, felkészítő tanáraik Papp Dolli és Vácziné Boray Szilvia voltak. A 4. hely a Természetjáróké (Magyari Ábel, Tóth Noémi és Zsák Botond), felkészítő tanáraik Papp Dolli és Vácziné Boray Szilvia. A Sakálok csapat 5. helyet ért el Bedecs Soma, Józsa Bálint, Szabó Levente és Tóth Brúnó részvételével, akiknek felkészítő tanáraik Nyáry-Kiss Zsuzsa és Vácziné Boray Szilvia. A 18. hely a Természetmentő csapaté, tagsága: Bak Dóra, Pördi Zoé és Vidra Luca, és Papp Dolli valamint Vácziné Boray Szilvia készítette föl őket. A 28. helyet a Fülesbaglyok szerezte meg, Cseh Borbála, Mándoki Mira, Pad Boglárka és Soós Blanka tagokkal, felkészítő tanáraik Nyáry-Kiss Zsuzsa és Vácziné Boray Szilvia voltak. Harminchatodik helyet értek el a Pikkelyes Hüllők Papp Lőrinc Andor, Makai Tamás, Pad Júlia és Szabó Nóra részvételével.

Hatvanegy 5. osztályos csapat indult, amelyből 3. helyezett (döntős) a Menők csapat Anka Cecília, Dabi Gábor, Rauscher Ambrus és Szemerédi Zsigmond részvételével, felkészítő tanáruk Vácziné Boray Szilvia. Hetedikek lettek a Hermelinek Benkovics Bernadett, Hegedűs Zita, Komáromi Attila és Lavicska Gergely szereplésével, Rödönyi Zoltán készítette föl őket. A 16. helyet a TVG csapat érte el Balogh Lilla, Bilku Borbála, Máder Szofi és Ursu Elza részvételével és Rödönyi Zoltán felkészítésével. A 6. évfolyamon hetvenhat csapatból tizenharmadikok lettek a Lamantinok Havas Bíborka, Havas Hunor, Antal Zsófia és Károlyi Zétény szereplésével, felkészítő tanáruk Rödönyi Zoltán. Harmincadik lett a Süllők csapat Bajor Domonkos, Arany-Tóth Kornél, Tóth Márton és Sváb Emília tagokkal, az ő felkészítőjük is Rödönyi Zoltán. A 7. évfolyamon negyven csapatból az 1. helyet érte el a Dihidrogén-Monoxid csoport Beck István, Gyuris Lőrinc, Selim Elie és Tihanyszegi Zsolt közreműködésével. A Méhecskék Antal Orsolya, Ciceu Sára, Fazekas Csenge és Soós Tekla részvételével 12.-ek lettek. A 15. helyet a Biom csoport érte el Benkovics Botond, Gergely Viktória Réka, Hagara Emese és Okporo Emanuel Uchechukwu részvételével. A hetedikes és nyolcadikos csapatokat fizikából Kuti Margit, kémiából Kabály Adrienne, biológiából Bokor Zsuzsanna és földrajzból Rödönyi Zoltán készítette föl. Nyolcadik évfolyamon negyvennégy csapatból 1. helyezett lett a Négy Észkerék Fazekas-Szűcs Tamás, Bedecs Anna Boróka, Valent Péter és Rauscher Fülöp részvételével. A 3. helyet az Erdőtündék szerezte meg Bajor Hajnalka, Kósa Réka, Koppány Emma és Magyar Kincső tagsággal.

Az egész verseny nagyon jó hangulatban telt. Diákjaink szépen összedolgoztak, igazi csapatmunka volt. Gratulálunk a szép eredményekhez, és büszkék vagyunk rájuk, hogy ilyen széles körű a tudásuk és műveltségük a természettudományok terén. Köszönjük Vácziné Boray Szilviának a verseny megszervezését, aki elnyerte a tanári fődíjat. A tanári fődíj odaítélésekor a felkészítő tanár versenyző diákjainak nagy számát és azok eredményességét vették figyelembe. Ezek alapján Dél-Pest tanári fődíjának nyertese iskolánk tanára Vácziné Boray Szilvia, gratulálunk neki hozzá!

Szeretettel:

Kuti Margit igazgató