2023. október 18-án a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola ismét bekapcsolódott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezésbe. Rózsafüzér társulatos tanulóink az iskolai kápolnából, a hangosbemondón keresztül vezették az imát, az osztályok a tantermükben kapcsolódtak be, egy diasoron követve a rózsafüzér szentképekkel bemutatott titkait. Az egyes tizedeket Faragó András káplán atya elmélkedései, és énekek kísérték. Előimádkozók voltak Mándoki Merse 3. a, Németh Lóránt 8. a, Tóth Noémi 5. a, Dóra Nándor 5. a, Soós Blanka 5. b és Mándoki Mira 5. b osztályos tanulók. Az imádságot a Jézus Szíve Nővérek is megtisztelték jelenlétükkel. Mindenki bekapcsolódott, a diákok, pedagógus kollégák és a technikai dolgozók is.

A hagyomány alapján ezen a napon tettek ígéretet a káplán atya vezetésével az iskolai Gyermekrózsafüzér Társulat Tagjai. Megfogadták, hogy naponta elmondanak legalább egy tized rózsafüzért a tanév folyamán, illetve az iskolai napi szüneti rózsafüzér imádságba is igyekeznek bekapcsolódni. Az ajándékként kiosztott jelvényeket és rózsafüzéreket András atya a gyermekek örömére megáldotta. Nagy öröm, hogy ebben a tanévben is mintegy nyolcvan diák tagja a Társulatnak, amelyet idén is kibővítettünk: tanárok, szülők, hozzátartozók is tagjai lehetnek. A harmadik szünetben minden nap imádkozzuk a gyerekekkel és kollégákkal a rózsafüzér imádságot kápolnánkban.

Szeretnénk a Szűzanya tiszteletét megélni iskolánkban, bízunk Égi Édesanyánk hatalmas közbenjáró erejében, hogy Őrá bízhatjuk a magunk és mások gondjait-bajait. Imaóránk zárásaként az Ő tiszteletére énekeltük harminc éves jubileumi énekeskönyvünkből:

„Mária, Mária szép virágszál,
Mária, szikrázó nap,
Szeplőtlen fogantatott ártatlan lány,
Könyörögj érettünk Anyánk!
Védelmezz Magyarok nagyasszonya,
Imádkozz érettünk Anyánk!”