A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt 2005  óta szervezik meg az általános iskolák 3-8. évfolyamai számára az ország egész területén.

A Dél-Pesti körzetben a VI., VII., VIII., XI., XVIII., XIX., XX., XXIII. kerületek indultak el 92 csapattal a 4. évfolyamon.

Hosszú hetekig készültünk rá, sok érdekes feladatot megoldottunk.

Az idén 2018. november 9-én került megrendezésre, amelyen az osztályból a mi csapatunk is részt vett.

Az Okos Négyes nevet választó csapat tagjai – Arany-Tóth Levente, Bajor Hajnalka, Kósa Réka és Szabó Vince – nagy nyugalommal, jó időbeosztással és lelkesedéssel írták meg a feladatlapot.

Izgatottan várták a megmérettetés eredményét.

Néhány nappal a verseny után felkészítő tanárunk – Papp Dolli – elmondta, hogy nagy örömére bekerültünk az első 10-be. Pár nap múlva meghívót kaptunk az eredményhirdetésre, amelyet a Lónyai Református Gimnáziumban tartottak Dél-Pesti körzet csapatai számára. Izgatottak voltunk, az osztálytársaink is nagyon örültek.

Egy nagy tornaterem tele volt gyerekekkel és kísérő tanáraikkal. Először a 6., 5., 4. helyezést elért csapatok és iskolák nevét mondták el.  Nagy meglepetésünkre addig a mi iskolánk neve nem hangzott el. Már csak a dobogós helyek maradtak.

Dolli néni nagyon büszke volt ránk, hiszen a sok nehéz logikai nyelvtanfeladat ellenére 162 ponttal a dicsőséges 2. helyezést értük el.  90 csapatot sikerült megelőznünk. Boldogan indultunk haza.

A nyelvtan ötös mellett igazgatói dicséretet is kaptunk.

Eldöntöttük jövőre is szeretnénk indulni.

Köszönet Dolli néninek a fáradságos munkájáért, hogy felkészített minket.

 

Az Okos Négyes tagjai