Bár a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola diákjainak alkotásai rendszeresen szerepelnek különböző tárlatokon és versenyeken, örömünkre szolgál, hogy a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Önkormányzattal közösen ezúttal másodjára szervezünk közös kiállítást.

A járványhelyzet miatt szűkebb körben rendeztük az „Öröm rezzen…” című, népköltészeti és műköltészeti alkotások illusztrációit bemutató kiállításunk megnyitóját. A fenntartó részéről részt vett Oláh Gábor tanügyi igazgató úr, az önkormányzat részéről Szabó-Németh Melinda közművelődési és szervezési referens, a Pestszentlőrinci Főplébánia részéről pedig Eredics Gergő atya.

A rendezvény fővédnöke Kuti Margit igazgató volt, aki beszédében bemutatta a kiállítást: „Olyan illusztrációkat láthatunk itt, amelyek változatos témájú irodalmi művekhez készültek, megőrizve azok minden fontos elemét. Egytől egyik alkalmasak arra, hogy személyessé és élményszerűvé tegyék a szövegeket. Közös bennük, hogy a természet ébredését mutatják be, hasonlóan Zelk Zoltán Hóvirág című verséhez, ami a kiállítás címét is ihlette. Harmincöt tanulónk színes és értékes munkája sugározza magából a tavasz derűs örömét. Kívánom, hogy ezek az illusztrációk jelentsenek mindannyiunk számára bátorítást arra, hogy olvassunk sokat, és járjunk nyitott szemmel és füllel a világban. V. Péter Mária művésztanárnak köszönjük, hogy ez a kiállítás létrejöhetett, és hogy tanulóinkat gondosan, művészettel neveli a belső értékek szeretetére.”

Az ünnepség zárásaként a kiállító diákok emléklapot és ajándékot kaptak.