A hagyományokhoz híven minden évben megszervezzük a felsősöknek a téli és a nyári erdei táborunkat. Ágasvárra szoktunk menni, nyáron sátorban alszunk, télen pedig a turistaházban. A téli tábor az elmúlt években a pandémia miatt elmaradt, idén végre el tudtunk menni.

Az idei téli tábort február elején szerveztük meg, Komáromi Dániel és Zabán Klára testnevelő tanárok vezetésével. A turistaházban négyágyas szobákban kerültek a gyerekek elhelyezésre, magunk fűtöttünk fával, vaskályhákban.

Éppen miután elfoglaltuk szállásunkat a turistaházban, elkezdett esni a hó. A táj hótakaróba burkolódzott. Jó volt látni a gyerekek arcán az örömöt, a lelkesedést. Ezután elkezdődhetett a hóember, iglu és egyéb hóból készíthető építmények készítése. Sokat csúszkáltunk és kirándultunk a gyerekekkel. A társasjátékok pedig rengeteg közösségi élménnyel gazdagítottak bennünket.

Fent a hegyekben mindig alkalmunk van ismerkedni az Isten által teremtett világgal, gyönyörködni benne, megpróbálunk együtt lélegezni a természettel. Fenntarthatóságra, környezettudatosságra és a természet megóvására neveljük a gyerekeket.

Idén is minden nagyon jól sikerült, hálásak vagyunk a lehetőségért és mindenért, amiben részünk lehetett.