Június 24-től 30-ig (hétfőtől vasárnapig) zajlott a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola nagytábora Balatonakaliban. Elsőtől hetedik évfolyamig vettek részt rajta diákjaink. A legnépszerűbb program természetesen a strandolás volt, csúszdázással egybekötve. Természetesen emellett sétákra és vetélkedőkre is maradt idő, amelyeken értékes nyereményekkel gazdagodhattak a gyerekek. Kosárlabda- és futballpálya, tollaslabda, pingpong- és csocsóasztal vártak minket minden nap, amelyeket főleg reggelente és estefelé vettünk igénybe. Egyszer kifogtunk egy esős délelőttöt, mi azonban ezt is kihasználtuk: a házak között társasjáték-versenyt rendeztünk az ebédlőben. A mozidélután során sokak kedvencét, a Narnia Krónikái első részét néztük meg, utána a tágas foglalkoztató teremben a filmmel kapcsolatban egy játékot rendeztünk, aminek a kérdéseit okostévén vetítettük ki, a feladatlapjait pedig helyben nyomtattuk.

Reggelente és esténként friss pékáru került az asztalunkra rávalókkal, teával és kakaóval, ebédre minden nap melegételt kaptunk. Az ebédlő és a közösségi szoba légkondicionált, ugyanígy a tágas és kényelmes házak is, ahol alkalmunk nyílik kipihenni a strandolás és a játékok fáradalmait. A nagy meleg miatt is fontos volt a mindennapos csendespihenő a gyerekeknek.

Időközben leteszteltük: a táborhely területe számháborúzásra is alkalmas, le is játszottunk néhány nemes viadalt, kihasználva az épületek és a fák takarását. Szabadidőnkben Szent Lőrinces barátságkarkötőt fontunk, sokan még családtagjaiknak is készítettek ajándékba egyet-egyet. Utolsó este megcsináltuk a Balatonakali Értéksétát, amelynek érdekes információiból kvízjátékot rendeztünk, az egyes házak versengésével. A tábort a helyi katolikus templomban tartott szentmisével zártuk, azután a hazaindulás következett.

Iváncsics Judit táborvezető asszonynak és csapatának köszönjük a szíves fogadtatást, a mindenre kiterjedő figyelmet és a segítőkészséget. Köszönjük a Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt.-nek a gyors és megbízható szállítást. Hét felejthetetlen napot töltöttünk Balatonakaliban, a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Szabadidős Tábor területén, amit hálásan köszönünk a XVIII. kerületi önkormányzatnak, Szaniszló Sándor polgármester úrnak és Somody László alpolgármester úrnak. Köszönettel tartozunk a textiltáskákért, a sapkákért és a kulacsokért amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak. Bízunk benne, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanitt találkozunk!

Kuti Margit igazgató