„Ki ülsz az égben a vihar felett,
Én Istenem, Hallgass meg engemet.

Hozzád megy szívem ajkam csak dadog,
Hazámért reszketek, magyar vagyok.”

Így kezdődött, Szép Ernő Imádság című versével a 8. b osztály diákjainak a 2024-es nemzeti összetartozás napjára készült ünnepi előadása, amelyet iskolarádión hallgattunk meg közösen. A műsorban elhangzott, hogy Magyarország követei 1920. június 4-én írták alá a Párizs melletti, versailles-i palota trianoni kiskastélyában írták alá a békeszerződést, amelyben az akkori nagyhatalmak a területünk kétharmadát elvették, és a környező országokhoz csatolták, átrajzolva Magyarország határait. Az ismeretterjesztő rész után a diákok elénekelték a Székely himnuszt, és meghallgattuk az Ismerős Arcok zenekar híres számának részletét is.

A műsort Vácziné Boray Szilvia osztályfőnök szerkesztette, a betanításban a másik osztályfőnök, Beély Márton segített. Az éneket Jäger Judit gyakorolta a diákokkal, az aula ünnephez méltó díszítését pedig V. Péter Mária művésztanár vállalta.

A diákok termeikben ülve kapcsolódtak be a megemlékezésbe, a testnevelés órára igyekvők pedig az aulában állták körül a szereplőket, így nemcsak hallgathatták, hanem nézhették is nagy nyolcadikos iskolatársaikat a nemzeti összetartozás napi műsor felolvasása közben.