A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.” (Csernik Szende)

 

Szeptember 30-án, a magyar népmese napján, az iskolánk falai közé is beköltözött a népmesék varázsa. Az alsó tagozatos diákok közül a 3-4. évfolyamosok az ebédlőben egy játékos vetélkedőn vettek részt négyfős csapatokat alkotva. A feladatok a Ludas Matyi című népmeséhez kapcsolódtak. Belépőként egy körözési plakátot kellett készíteni osztályonként, ami Matyi elfogatására szólított fel. Volt keresztrejtvény, képrejtvény, „Ki írhatta az sms-t?” nevű játék valamint a mesével és a libapástétom receptjével kapcsolatos szövegértési gyakorlatok.

Az 1-2.évfolyamon a tanuló kisdiákok a sportcsarnokban váltóversenyen mérték össze erejüket szintén Ludas Matyi történetével kapcsolatban, kérdések megválaszolásával, a történet eseményeinek sorba rendezésével, ludas közmondások kirakásával. Emellett énekeltek és sokféle mozgásos gyakorlatot végeztek.

A csapatok nagy lelkesedéssel és izgalommal oldották meg a feladatokat, és évfolyamonként – szoros versenyben – az első három helyezett díszes oklevélben és édességben részesült.