A magyar költészet napját minden évben április 11-én ünnepeljük. Idén ez az esemény egy keddi napon volt, ami iskolánkban a tavaszi szünetre esett. Ezért április 12-én, szerdán emlékeztünk meg hazánk költőiről, a magyar versekről és anyanyelvünk szépségeiről.

A magyar költészet napját nem mindig április 11-én tartották. 1964-ben a Fiatal Írók Szövetségének javaslatára kapcsolták össze József Attila születésnapjával. A költő 1905. április 11-én született, így 1964-től minden évben április 11-én ünnepeljük a magyar költészetet.

Az oktatási intézményekben ilyenkor versmondó versenyekkel, versíró pályázatokkal, különféle vetélkedőkkel, előadásokkal igyekeznek közelebb vinni a diákokhoz a költészetet, a verseket. Ám nemcsak az iskolákban vannak események; országszerte szerveznek könyvbemutatókat, előadásokat, zenés esteket, ezzel egyrészt felhívják a figyelmet a költészet és a magyar versek fontosságára, másrészt igyekeznek népszerűsíteni a versolvasást.

Az idei év különleges: 1823. január 1-én született Petőfi Sándor, így 2023-ban ünnepeljük születésének 200. évfordulóját. Országszerte programsorozatokkal, irodalmi eseményekkel tisztelegnek a „Petőfi 200” keretében a jeles magyar költő előtt.

Iskolánkban egy héten keresztül, a Petőfi 200 projekthét keretein belül a diákok verseket olvasnak és hallgatnak, feladatokat kell megoldaniuk, valamint színdarabokat tekinthetnek meg saját diáktársaik előadásában. A diákok ebből az alkalomból Petőfi Sándor verseit és Kölcsey Ferenc Himnusz című művét  illusztrálták. Grafikák és festmények egyaránt láthatók az Iskolagalériában a 33 alkotásból álló tárlaton, illetve a honlapon. Szeretettel várjuk erre minden diákunkat, a részletek hamarosan megjelennek a kihelyezett plakátokon.