2020. 04. 05.

 1. A digitális oktatásban ugyanolyan udvariassági szabályok érvényesek, mint az iskolai környezetünkben: légy kedves és udvarias!
 2. Különösen a kisebb korosztály esetében elkerülhetetlen a szülők közreműködése a gyerekek otthoni tanulásában. Nemcsak a felületek kezelésének megtanulása, de a leckék, beérkező feladatok folyamatos nyomon követése, és a fegyelmezett munkavégzés is folyamatos támogatást igényel – sokszor még a nagyobb tanulók esetében is.
 3. A csoportok (tantárgyak) Általános csatornájának Bejegyzések lapja a tanárok és diákok tanításhoz, tanuláshoz szükséges kommunikációjának felülete, nagyon hasonlít a facebook üzenőfalhoz. Használhatod: a tanárodtól való segítségkérésre, kérdésre a tananyaggal kapcsolatban.
 4. Bejegyzést, hozzászólást nem lehet szerkeszteni és törölni sem. Nem is kell, hiszen az udvariassági szabályokat betartjuk, a rendszert megfontoltan és felelősen használjuk.
 5. Az Általános csatorna Bejegyzések lapja a tanítást és tanulást szolgálja, ezért itt ne használj matricákat.
 6. Az Osztályfőnöki csoport Általános csatornáját az osztályfőnökkel megbeszélve használhatjátok, vagy az osztályfőnök készít egy másik csatornát, amelyet elnevezhet Beszélgetőkörnek, Udvarnak , ahol egymástól is kérdezhettek, udvarias formában kommunikálhattok, érdeklődhettek diáktársaitok iránt. Ám mivel ez egy üzenőfal, az ide küldött üzeneteiteket mindenki látja. Az egymás közti kommunikációhoz inkább a személyes, akár több személlyel folytatott csevegést ajánljuk. Figyeljetek arra, hogy mindezt ne vigyétek túlzásba, mert az a tanulás rovására megy, zavarhatjátok egymást. Inkább a hang, vagy akár a videóhívást használjátok, mert azok sokkal hatékonyabbak: amit pár perc alatt meg lehet beszélni szóban, arra szöveges csevegésben sokkal több időre lenne szükség. A szöveges üzenetek rövidek legyenek, és ne alakuljanak át órákig tartó csevegéssé. Csak akkor alkalmazzuk, ha a másik nem elérhető, tehát nem tudunk szóban beszélni vele.
 7. A feladatokat, melyeket tanáraidtól kapsz, mindig becsülettel, szorgalmasan végezd el! Ha segítségre van szükséged, kérj tanárodtól segítséget a Bejegyzések csevegés felületen, ott, annál a tantárgynál, amely tanártól a választ várod! Tanáraid segítenek.
 8. Az online órákhoz való csatlakozás sorrendje a következő:
  • A Naptáradat figyeld!
  • A Naptárban az adott órán az óra kezdete előtt 5 perccel megjelenik a Csatlakozás gomb.
  • Ne várj az óra kezdetéig, hanem rögtön kattints rá!
  • Kapcsold ki a videót!
  • Némítsd el a mikrofont!
  • Újból nyomd meg a Csatlakozás gombot!
 1. Ne másold ki, ne oszd meg külső felületen a tanáraidtól kapott anyagokat!
 2. Iskolánk katolikus keresztény iskola, kérlek, ahogy minden nap a tanítás kezdetén imával kezdtünk, tedd ezt otthon is! A tanulás végeztével is mondhatsz imát.

 

Köszönjük az együttműködéseteket, sikeres, jó tanulást kívánunk!

 

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola tantestülete