Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a tudatos médiahasználatra való nevelésre. Az internet, a közösségi oldalak, a média minden aspektusa életünk, világunk része, és bizonyos szempontból elkerülhetetlen. Éppen ezért, fontos, hogy gyermekeinket felkészítsük az azzal járó veszélyekre, illetve hogy felelősen, tudatosan használják korunk vívmányait és annak lehetőségeit.

2023. március 24-én a 6. a és a 6. b osztály osztályfőnökeik, Komárominé Kiss Gyöngyi, Zabán Klára és Czétényi Kata kíséretében egy izgalmas napot töltött a Bűvösvölgyben, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott médiaértés oktató központban.

A gyerekek 6-8 fős csoportokra osztva betekintést nyerhettek a média világába, a kulisszák mögé. Megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat különböző szerepkörökben. Megtudhatták, milyen kihívás egy időjárás-jelentő, vagy egy hírolvasó munkája. A hangstúdióban a gyerekek saját rádióműsort készíthettek, melyben ők alakították a műsorvezetőt, az interjúalanyt, a hírszerkesztőt, és maguk választották ki a műsorban elhangzó zenéket is. A reklámmal kapcsolatos foglalkozáson megismerték a kereskedelmi kommunikáció alapvető elemeit, és csapatmunkában saját reklámot is készítettek. Újságszerkesztőként is kipróbálhatták magukat tanulóink, miközben megismerkedtek a sajtófotó fogalmával, illetve jellemzőivel.

A nap utolsó helyszíne az internet veszélyeire hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy tisztában legyenek az internet biztonságos használatának feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel. Nagyon tartalmas napot tölthettünk a Bűvösvölgyben, sok élménnyel, tapasztalattal és nem utolsó sorban tudással tértünk haza.