A 2023-as jubileumi tanévünket Te Deum-szentmisével zártuk, amelyet Eredics Gergő atya celebrált. Majd a tanévnyitó ünnepély következett, amelyet az igazgatói beszéd nyitott.

– Visszatekintve láthatjuk, hogy e jubileumi tanév mind a 181 tanítási napja szép eredményeket hozott. Először azokat a tanulókat szeretném megdicsérni, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el ebben a tanévben. Kitűnő bizonyítványt kap 141 tanuló. Jeles bizonyítványt 61-en szereztek. Igazgatói dicséretből 353 született. Az iskola tanulmányi átlaga 4,75, magatartása 4,64, szorgalma pedig 4,73. – értékelte a diákok tanulmányi munkáját Kuti Margit igazgató, majd a végzős évfolyam eredményeit méltatta:
– Nyolcadikos diákjainkra büszkék vagyunk, mert harmincnégy diák közül huszonnégyen gimnáziumban, ebből tizenkilencen egyházi gimnáziumban tanulnak tovább. Hárman közülük nyolc évig végig kitűnők voltak, ezért Szent Lőrinc-díjat és ezüstláncot adományozunk nekik. Bízunk benne, hogy jól megtalálják a helyüket új iskoláikban. – ezután a tanév programjaiból emelt ki néhányat:
– Rengeteg szép és értékes programunk volt a jubileumi év során: közösen mentünk színházba, részt vettünk osztálykirándulásokon, a Határtalanul pályázat keretében a hetedikesekkel Erdélyben, a nyolcadikosokkal pedig a Felvidéken voltunk. Hatvan tanulót vittünk a zánkai Erzsébet-táborba. Dobogós helyezéseket értünk el kerületi, területi és országos versenyeken a legkülönfélébb témákban és tantárgyakban. Projektheteink sikerrel zárultak, a Kertünk kincsei – Isten ajándéka projekthéten például közösen ünnepeltünk, a Szent Márton-napot pedig hagyományaink közé emeltük. A tanév során cserjék, gyümölcsfák és fűszernövények ültetésével folytattuk az iskolakert pályázatot, a Szülők Bálján pedig közösen nagy értékű adományt gyűjtöttünk. – Kuti Margit igazgató továbbá köszönetét fejezte ki a pedagóguskollégáknak a sok törődésért, szeretetért, amellyel tanítványaikat nevelték, oktatták ebben a tanévben. Köszönetet mondott az atyák és nővérek egész éves sokoldalú tevékenységéért, az áhítatokért, a hittanórákért, a gyóntatásért és a szentmisékért. Eredics Gergő atyától is elbúcsúzott, megköszönve, hogy két tanévet töltött velünk, erősítve, gazdagítva közösségünket.

Az igazgatói beszéd után oklevéllel és ajándékkal köszöntöttük azt a tizenegy szülőt, aki idén anyagi, szellemi vagy fizikai áldozatos munkájával kiemelkedően segítette iskolánkat. Végül pedig a kitűnő bizonyítványokért járó okleveleket vehették át diákjaink, akiknek gratuláltunk, és közösen megtapsoltuk őket.