A 2022-23-as tanévben eddig három Budapesti Sétán vehettek részt iskolánk tanulói. Kétszer a budai várba mentünk, egyszer pedig a karácsonyi vásárt néztük meg.

Az első alkalom során a budai vár északi részén jártunk. A gyerekek egy feladatlap segítségével ismerhették meg a vár történelmét és csapatokban egymás ellen versenyezhettek. A túra során megnéztük a Bécsi kaput, az evangélikus templomot, a Mária Magdolna-tornyot, a Mátyás-templomot és a Halászbástyát is. A kirándulás során sokszor kapcsoltuk a hallottakat a történelmi tanulmányaikhoz és igen jó verseny kerekedett a csoportok között. Még hazafele a buszúton is vetélkedett egymással két csapat, hogy ki ismeri jobban a várat.

A második alkalommal is a várba mentünk, csak ezúttal a déli részét tekintettük meg. Itt is egy feladatlapot kellett kitölteniük a résztvevő csapatoknak. Mivel erre a sétára novemberben került sor, így már hamar besötétedett, és a gyerekek láthatták a kivilágított Budapestet. A kirándulás során ezúttal a Clark Ádám teret, az Alagutat, a budavári palotát, a Sándor-palotát és a Vérmezőt néztük meg, valamint mindegyik helyszínt kapcsoltuk a történelmi tanulmányaikhoz.

A harmadik Budapesti Sétára december végén került sor, amikor ellátogattunk az egyik budapesti karácsonyi vásárba, amelyik a Szent István Bazilikánál található. Ha már ott voltunk, akkor a Bazilikába is bementünk elmondani egy Miatyánkot az iskolánkért. A karácsonyi vásár lenyűgözte a gyerekeket, és hangulatosan telt a harmadik túránk is.

Összességében a gyerekek nagyon élvezték az idei sétákat, a túrák során majdnem minden osztályból legalább egy tanuló már képviselte magát, de vannak olyan osztályok, ahol kifejezetten népszerű programnak számítanak a Budapesti Séták és sokan többször is ellátogatnak az alkalmakra.