Egy ideje már hagyomány iskolánkban, hogy a hetedik évfolyam vállalja az 1956-os forradalom ünnepi műsorának elkészítését. A 7. b osztály tanulóinak megtetszett a feladat, magukénak érezték, és lelkesen dolgoztak rajta. A szöveg egy részének és a koreográfiának a kitalálásában is részt vettek, Zabán Klára osztályfőnök vezetésével. Az 1.b osztályos diákjaink alkotásai díszítették az aulát, V. Péter Mária művésztanár felkészítésével.

A műsor vezérfonala egy visszaemlékezés volt. Két diák jelenben játszódó beszélgetése vezette be, majd visszatértünk a múltba, egyikük nagyapjának naplója alapján elevenítettük föl a forradalom történetét. Ebbe ágyazódtak különböző verses és zenei betétek, amelyek az érzelmeinkre voltak nagy hatással.

A bizonytalan időjárás miatt az iskola aulájában rendeztük meg az ünnepséget. Felső tagozatosaink itt látták vendégül Varjú Imre atyát, a Szent Lőrinc Iskola alapító plébánosát, aki ötvenhatos emlékeiről mesélve elmondta, hogyan került papként a forradalmi események középpontjába. És bár a harcokban nem vett részt, hanem végig sebesülteket gyóntatott és áldoztatott, haldoklókat vigasztalt, valamint újszülötteket keresztelt, mégis börtönbüntetésre ítélték. Pedig még egy sebesültet is megmentett a géppuskatűzben, a saját életét kockáztatva! A rossz körülmények közt töltött, nehéz börtönéveket csak kivételes derűjének és életvidámságának köszönhetően vészelte át. Köszönettel tartozunk neki, amiért kilencvenegy évesen vállalta, hogy személyesen eljön hozzánk, és megosztja velünk visszaemlékezéseit.